dimarts, 1 d’abril del 2014

La solidaritat amb el poble palestí

Fa uns dies enviàvem a la premsa l'article que a continuació publiquem, un article d'Arran Lleida en resposta a Marta Alòs, que el 24 de març va publicar l'article "Antisemitisme a Lleida" al diari Segre.




La solidaritat amb el poble palestí
En resposta a Marta Alòs 

Quan des de democràcies occidentals, menys avesades a la violència explicita i sistemàtica de l’Estat d’Israel, es vol justificar com a legítima defensa el que reiteradament ha estat condemnant en múltiples resolucions de la ONU, s’utilitza una fal·làcia post hoc o de falsa causa que associa la crítica al govern d’Israel a un suposat sentiment antisemita. Però li he de dir que vostè s’equivoca de tort a dret. No tenim cap odi contra la comunitat jueva o la seva religió, tampoc en tenim contra la musulmana ni la catòlica. En canvi sempre ens oposarem, i sembla mentida recordar-ho al segle XXI, als estats teocràtics segrestats per la religió que porten a situacions com que a Israel els integristes segreguin a les dones, a l’Estat espanyol els impedeixen avortar lliurement i a l’Aràbia saudita els hi prohibeixen conduir.

També ens oposem a que s’estableixin relacions diplomàtiques i comercials amb un Estat que viola repetidament la sobirania dels Territoris Palestins. Ens sap greu ser tant conseqüents però ens hi oposem amb la mateixa fermesa que a l’Apartheid sud-africà. Per això donem suport a la campanya Boicot, Sancions i Desinversió. Una campanya recolzada, entre molts d’altres, pel mateix Congrés Nacional Africà de Nelson Mandela. Com vostè sabrà diferenciar, pressionar perquè un estat és mogui en la legalitat internacional i no actui amb Palestina com els nazis amb Polònia, ni amb els àrabs com els nazis amb jueus, homosexuals, comunistes, gitanos... no té res a veure amb l’antisemitisme. Però hi pot seguir insistint... Qui era el que deia que un mentida repetida molts cops esdevenia una veritat? Creiem recordar que el ministre de propaganda nazi Goebbels.


Nosaltres preferim les dades objectives: L’Estat d’Israel ha usurpat des del 1947 un 90 % dels territoris palestins i en els darrers tres anys per cada israelià assassinat han mort 15 palestins, la majoria civils. Volem una solució a aquesta xacra i com que no som antisemites defensem un estat palestí on convisquin àrabs i jueus. És per això que protestarem davant de qualsevol acte, com la setmana d’Israel, que pretengui normalitzar les relacions amb un Estat que porta més de 50 anys impedint els desenvolupament de Palestina. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada