dijous, 8 de maig del 2014

Revifant les festes populars, el jovent volem construir Festa Major amb La Sirollada

Per definició, una Festa Major és la festa més important de cada barri, poble, vila o ciutat. Una Festa Major és el punt de trobada d’una comunitat local que es reuneix anualment a l’entorn d’uns escenaris comuns i afirma la seva existència com a col·lectiu.



Dins aquesta festa, hi consten diferents espais en la franja horària d’uns dies, i en aquests espais, s’hi realitzen diferents activitats. Han de ser per tant, i entenent aquestes festes majors com espais de trobada d’una comunitat local, els membres d’aquesta comunitat els protagonistes i ser les persones que conformen aquesta realitat local qui construeixin les seves festes majors. Sovint, en el marc de les festes majors hi han espais que les institucions entenen que són dedicats al jovent, però és realment el jovent el veritable protagonista de les seves festes majors?

Normalment, no és el jovent qui construeix l’espai i qui genera les activitats que el conformen realment així, participant d’aquestes. Som les joves qui hem i volem decidir com volem les nostres festes majors, generant activitats participatives, dinàmiques i alhora divertides, defugint de l’oci consumista, dotant-les de contingut les activitats, de forma que satisfacin les nostres inquietuds, deixant espai a la cultura popular, a la música jove, a la cultura de l’esport, a les arts, a l’autogestió de l’oci i a la participació de les joves a les festes majors que també són nostres! No volem que les festes siguin fetes a mida per les empreses de l’oci nocturn ni tampoc de les quatre possibles entitats mimades per l’Ajuntament. Som les joves qui volem participar, des dels nostres col·lectius i entitats, en la construcció d’aquestes festes majors que són el nostre espai de trobada. 

Perquè volem ser les protagonistes de les nostres festes majors, les joves apostem per La Sirollada! Perquè La Sirollada és l’espai on podem fer unes festes majors a la nostra mesura, on realment som nosaltres les protagonistes de les nostres festes majors, perquè ens autogestionem, perquè hi participem des dels nostres col·lectius, perquè ens agrada fer siroll i perquè tenim ganes de gresca.

Treballarem amb els nostres col·lectius amb La Sirollada per poder decidir  activitats participatives dinamitzades per nosaltres mateixes i per a tots els públics; els concerts, les gimcanes, els espais de cultura popular i els cercaviles que volem. Perquè tindrem un espai en la Festa Major de Lleida on serem els col·lectius de la ciutat, les joves i la ciutadania en general qui tindrem el protagonisme, allunyant les empreses de l’oci d’un espai on no hi haurien d’haver arribar a entrar mai.

Prou mercantilització de les festes majors, i que visquin les festes majors populars, alternatives i joves de Lleida amb La Sirollada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada