diumenge, 9 de febrer del 2014

Els pressupostos de la misèria de CiU i ERC

El Parlament de la Generalitat de Catalunya va aprovar el proppassat dimecres 22 de gener, els pressupostos del 2014 amb el suport de CiU i ERC. Es tracta d’uns pressupostos antisocials amb 3.074 milions d'euros de retallades en polítiques socials, i cap mesura encarada a combatre les elevades xifres d’atur juvenil. Cada ciutadà català pagarà aquest any vinent, només en interessos del deute que imposa la Troika, obliga Madrid i acata la Generalitat, 1.041 euros. Alhora que les privatitzacions han augmentat estrepitosament fins a 2.138 milions d’euros més.


I és que aquests pressupostos esdevenen únicament un punt i seguit a la política de retallades i privatitzacions que ha realitzat CiU des de la seva entrada al Parlament. I és que des del 2010 fins ara s'ha retallat un 16% en sanitat, un 28% en educació i un 25% en el foment de l'ocupació.

Aquests pressupostos es tracten d’uns comptes que es basen en el robatori a la classe treballadora i d’un saqueig social per culpa de la “deutocràcia” que tenim ara mateix al Parlament amb l’aliança de CiU i ERC, una aliança que intenta dirigir el procés d’independència al Principat mentre aprova pressupostos que no tenen en compte les necessitats del poble i que l’únic que fan és perpetuar l’actual model capitalista d’explotació.

En un moment històric, com l'actual, en el que s'està forjant el futur del nostre país i són precisament també els responsables polítics dels successius atacs a la classe treballadora en forma de retallades, privatitzacions, taxes i pagament del deute els que apel·len constantment al dret a decidir i de participació veiem necessari que aquesta participació sigui plena i real en tots els aspectes que ens afecten com a país, i no només en relació al procés d'emancipació nacional. 

Apostem doncs, per no desaprofitar l’oportunitat i començar a bastir, des d’ara mateix, un camí alternatiu als Països Catalans. Un futur que prengui en consideració les necessitats reals del nostre poble: joves, treballadors, estudiants, aturats, mestres, pensionistes... i es deslliuri d'imposicions d'empreses multinacionals que treballen únicament per mantenir i augmentar el seus propis privilegis amb la complicitat de les institucions antidemocràtiques de la UE totalment allunyades del nostre dia a dia.

Perquè és aquí i ara, en un context d’aprofundiment de la lluita de classes i agudització extrema de les contradiccions del capitalisme, que cal començar a construir aquesta alternativa. Apostem doncs, per iniciar un procés participatiu i de debat amb tots els agents i moviments socials d'arreu del territori per conèixer i poder atendre les principals necessitats de les persones que hi viuen i hi treballen i tendir cap a un país més lliure, però també més just.

El jovent dels Països Catalans hem de ser necessàriament protagonistes destacats d’aquest procés de transformació integral de la nostra societat. El jovent organitzat de la ciutat mitjançant ARRAN rebutgem aquests pressupostos de la dreta més senil que ens oprimeixen com a joves, com a estudiants i com a treballadores.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada